Grafika és nyomdai anyagok készítése

Egyedi grafikai és nyomdai anyagok készítése a tervezéstől a kivitelezésig. Arculathoz illeszkedő online és print grafikai elemek tervezése a névjegykártyától az óriásplakátig.

Az első benyomás egyszeri és megismételhetetlen, így egy jól megtervezett arculat már önmagában siker. Az egységes vizuális élmény fontos üzenetet kommunikál, összeszedettségről, tervszerűségről, precizitásról és megbízhatóságról árulkodik. Logótervezés, céges levélpapír, igényes autófólia, arculatba illő szóróanyagok és katalógus, egységes névjegykártyák… az arculattervezés manapság már megrülhetetlen témakör egy vállalkozás életében. 

Néhány esetben megrendelőink már rendelkeznek arculati kézikönyvvel, így azt mintegy vonalvezetőként használva alakítjuk ki a céges megjelenésbe leginkább passzoló anyagokat. Többnyire azonban mi fektetjük le egy alakuló brand alapjait azzal, hogy a megrendelő igényeihez igazodva közösen alakítunk egy arculatot. Itt nem csak a színek és azok kombinációi által kiváltott érzelmi hatások ismerete fontos, hanem azok tevékenységhez, profilhoz igazítása is kiemelkedő szerepet játszik. Egy logó tervezésekor sem csak az a prioritás, hogy mennyire trendi, tudnunk, kell, hogy hová kerül… hogy miért? Mert például egy színátmenetes logót nem lehet céges pólóra hímezni, vagy egy bármilyen irányban széthúzott méretarányú logó nem illeszkedik a közösségi oldalak négyzetes vagy kör alakú profilkép-formátumaihoz. Ezeket az ökölszabályokat jobb a tervezés előtt megbeszélni és rögzíteni a későbbi grafikai és nyomdai megjelenésekre vonatkozóan.

Akár szórólapról, akár óriásplakátról van szó, a grafikai tervezés mindennek az alapja. Nincs névjegykártya gondos tervezőmunka nélkül, ahogy egy weboldal kialakításához is nélkülözhetetlenek az egyedi grafikai megoldások. Grafikai tervezésről beszélhetünk akár egy logó megalkotásakor, de a fotók retusálása vagy a 3D látványtervezés is ide sorolható. Igen nagy számban kapunk megrendelést névjegykártya, szórólap tervezésére és elkészítésére is, ilyenkor a lehetőségek szerint prémium nyomdai partnerünkkel végezzük el a gyártási folyamatokat. Természetesen a nyomdai előkészítés során megrendelőinknek minden esetben elküldjük a kész tervezeteket még a nyomdai leadást megelőzően, így lehetőség van kisebb-nagyobb módosításokra, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

A 3D látványtervezés egy külön műfaj, amely komoly szaktudást, kreativitást és nem utolsó sorban erős hardveres hátteret igényel. Többnyire boltberendezések, épülethomlokzatok, ajándéktárgyak, koncertek vagy kitelepülések vázlataihoz kérik tőlünk az arculattervezés ezen formáját, de például modelleztünk már élethű Lenovo okostelefont is egy reklámfilmhez.

Kisarculat és nagyarculat kialakításakor egyaránt nagy hangsúly fektetünk a cég működésének, szokásainak megismerésére, az igények és a lehetőségek összefésülésére, illetve ha a megrendelői oldalról van már egy kialakult elképzelés, igyekszünk követni azokat. Az arculattervezés és a gyártás előkészítése igencsak összefonódik, de a kettő között mindenképp meg kell állni egy percre. A gyártás előtt minden esetben egy szűk kontrollcsoporton ellenőrizzük az elkészült anyagok hatékonyságát, megrendelőink így igény esetén több vélemény elemzése alapján dönthetnek a nyomtatási vagy egyéb gyártási, kivitelezési munkálatok megkezdése előtt.

Munkáink grafikai anyagok gyártása témakörben

Akárcsak a többi szolgáltatásunk esetében, grafikai munkák kapcsán is előnyben részesítjük az átalánydíjas marketingcsomagok rugalmasságát az eseti megbízásokkal szemben. A csomagok tartalma így a partner igényeihez igazodik, a meghatározott keretek közt könnyedén kalkulálhatók, akár webes kampányok lebonyolításáról, katalógusfotózásról, komplett kiállítási arculat tervezéséről, sajtófal gyártásáról vagy akár egy reklámfilm vagy cégbemutató anyag forgatásáról legyen szó. A vállalkozás így havi szinten állandó költséggel tud számolni, függetlenül a szolgáltatások mennyiségétől és jellegétől.

A Marketing Content Services Media Group grafikai és nyomdai anyagok készítése oldal kapcsolódik a grafikai tervezés, grafika, szabadkézi rajz, 3D tervezés, trifold és leaflet, szórólap, plakát, rollup vagy sajtóval, névjegykártya, arculat, nyomdai előkészítés és logótervezés témakörökhöz.