TV-műsor gyártás

A TV-műsor gyártás egy igen összetett feladat; egyeztetni kell az igényeket megrendelői oldalról, illeszkednie kell a TV által meghatározott tematikákba és számos jogi elvárást is teljesíteni kell.

A TV-műsor gyártás szintén kiemelt szerepet kap az MCS Media Group életében. Több saját gyártású televíziós műsor jelenleg is fut hazai és nemzetközi csatornákon, ezen felül megrendelésre gyártott anyagok készítésével is foglalkozunk. Főzőműsort, autós magazin, életmód magazin vagy sportműsor, szakmai jellegű és ismeretterjesztő anyago egyaránt készült nálunk. TV-műsor gyártásakor szem előtt kell tartani a szponzorációs igényeket, továbbá a csatorna feltételrendszerének és az adott ország jogi követelményeknek is meg kell felelni.

Minden esetben számos tárgyalásés egyeztetés előzi meg az érdemi munkát, hiszen ekkor dől el, hogy mikor, hogyan és miként jelenik majd meg a műsor a TV képernyőjén, milyen jogdíjas tartalmak kapnak helyet az adásban, milyen technikai paramétereket kell teljesíteni anyagleadáskor, továbbá milyen egyéb kritériumot kell szem előtt tartani a jogi viták elkerülése végett.