Videós és filmes tartalmak gyártása

Legyen az egy rövid termékismertető, videoklip, reklámfilm, komplett TV-műsor, céges bemutatkozó anyag, kiállítás összefoglaló, sajtótájékoztató, werkfilm, vírusvideó, VLOG, sportközvetítés, beszámoló vagy koncertfilm, jó helyen jár!

A videókészítés, reklámfilm gyártás, közösségi felületek videós tartalmainak előállítása az MCS Media Group fő profiljainak egyike. Legyen szó egy koncert, céges esemény megörökítéséről, termékismertető videó készítéséről, TV reklámokról, komplett TV-műsorról vagy közösségi médiában használatos videóról, a készítés során rengeteg feltételt kell szem előtt tartanunk. Minden esetben legfontosabb, hogy a minél előbb felkeltsük az érdeklődést, vagy ha úgy tetszik, elültessük a magot az első másodpercekben. Megrendelőink néha kész, előre megírt részletes forgatókönyvvel fordulnak hozzánk, de sok esetben a kreatív ötleteléstől a forgatási terven keresztül a kész anyag vágásáig mindent közösen, folyamatos egyeztetés mellett végzünk.

Megrendelőink részére leggyakrabban cégbemutó videót vagy termékismertetőt készítünk, ezek közös “stílusjegye” a tömörség, hiszen felgyorsult világunkban egyre rövidebb tartalmakra van szüksége a fogyasztónak. Egy klasszikus főzős műsor, ahol 20 percig készül egy leves, ma már nem életképes. Ugyanígy ha egy marketing kampány nem tudja bemutatni a megrendelő vállalkozását 40 másodpercben úgy, hogy az első 3 másodpercben odaszögezze a nézőt, a maradék 37-ben pedig fenntartsa a kíváncsiságot, sajnos esélytelen a konkurenciával szemben még akkor is, ha az adott szakterületen az adott cég a legjobb.

A marketing egy szakma, amely ráadásul manapság naponta változik, így nem várható el egyetlen vállalkozástól vagy zenekartól sem, hogy naprakész trendeknek megfelelő videós tartalmakat készítsenek a közösségi felületekre. Mi az előzetes helyszínbejárástól az operatőri munkán, werken, vágáson keresztül egészen az elkészült anyag átadásáig kísérjük a projektet, sőt, az utógondozás, terjesztés és promotálás is a mi feladatunk. Ebben segít az MCS Media Group.

Válogatás videós anyagainkból

További videós tartalmak: https://www.mcsmediagroup.hu/category/video/

További TV-s tartalmak: https://www.mcsmediagroup.hu/category/tv-musor/

TV-reklám – az örök klasszikus. A néző akkor is megkapja, ha nem kéri, így többnyire kénytelen végignézi. Ugyan nem a reklámért jött, azt a műsor mellé „ajándékba” kapja. Az emberi agy sajátosságait elemezve a reklámpszichológia külön foglalkozik a televíziós reklámokkal. Ha becsukjuk a szemünket és csak a szövegre figyelünk, rá fogunk jönni, hogy nagy általánosságban bugyuta, hétköznapi megfogalmazású és végletekig egyszerűsített üzenetet próbál átadni. Viszont amikor TV-t nézünk, egyszerűen elfogadjuk a reklámokat az üzenetükkel együtt olyannak, amilyenek. Figyeljük meg, hogy ugyanazon termék TV spotja és a rádióban sugárzott reklámja merőben eltér egymástól. Ki tudja, mi az a kollagén-mátrix? Vagy a Bifidus Essensis? Vagy hogy miért lesz 20%-kal kevesebb ráncom? Senki nem tudja. De azt viszont pontosan tudjuk, hogy ezek TV-reklámból kerültek az agyunk nem is olyan eldugott részébe. A TV-reklámokon keresztül tehát sokkal direktebb üzenetek küldhetők a nézőknek, amelyek szépen leülepednek, hogy aztán a megfelelő pillanatban onnan elő tudjuk varázsolni egy kulcsszó, egy szín vagy akár egy dallam segítségével. Mindeközben Ivan Petrovics Pavlov pedig tapsol.

A vírusvideó vagy gerillamarketing zsenialitása leginkább az, hogy a megrendelő töredékét fekteti be a megtérülésnek. Az egyik elektronikai áruház magyarországi nyitásakor nem költött semmi másra, csak óriásplakátra, melyen egy irreálisan olcsó kávéfőzőt hirdettek nyitási akciónak. A megnyitó napján járhatatlanná vált az M1-M7 közös szakasza, mert mindenki a 99 forintos kávéfőzőt akarta megvásárolni, ennek kapcsán az összes létező hír arról szólt, hogy elesett a főváros egyik fontos útszakasza, MERT MINDENKI 99 FORINTOS KÁVÉFŐZŐT AKAR VENNI. És óránként bemondták. Egy nap ingyen reklám MINDEN médiafelületen. A plakátkampánnyal szemben a vírusvideók további hatalmas előnye a minimális költség, a nyomonkövethetőség és a célközönség pontos paraméterezhetősége. Egy jól sikerült kampány esetben a hirdetési költségeket a felhasználók lelkesedése váltja fel, tehát, ha elérjük, hogy a néző ujjongva ossza meg ismerőseivel a látottakat, már nyertünk is. Ki gondolta volna pár éve, hogy újra divatba jönnek az animált GIF-ek? És tessék, ma a pár másodperces kis képekre komplett ágazat épült. Egyszerű, rövid, könnyen kezelhető és általában azonnali reakciót vált ki a felhasználókból.

Az események, céges rendezvényeket, sporteseményeket kevés dolog tudja egy videónál jobban és tömörebben összefoglalni. Ilyenkor a videókészítés során az egyik legfontosabb szempont, hogy a stáb lehetőség szerint “láthatatlan” legyen. Ha külsős fotóssal vagy másik stábbal dolgozunk párhuzamosan, akkor általában egyeztetjük a főbb témákat, igyekszünk egymással szinkronban haladni, hogy egyikünk se kerüljön a másik lencséje elé, emellett figyelve arra is, hogy az esemény résztvevőit, vendégeit se zavarja a tevékenységünk.

A TV-műsor gyártás szintén komoly szerepet kap az MCS Media Group életében. Saját gyártású televíziós műsoraink jelenleg is futnak hazai és nemzetközi csatornákon is, de megrendelésre gyártott TV-s anyagok készítésével is foglalkozunk, legyen az főzőműsor, autós magazin, sportműsor, életmód magazin vagy természetfilm. Természetesen egy TV-műsor gyártása igen összetett feladat, ahol az adott csatorna feltételrendszerének és a jogi követelményeknek is meg kell felelni, így minden esetben számtalan tárgyalás előzi meg az érdemi munkát. Ezeken az egyeztetéseken dől el, hogy mikor, hogyan és miként jelenik majd meg a műsor az adott csatorna képernyőjén, milyen termékelhelyezést kíván meg a megrendelő, milyen jogdíjas zenei tartalmak szólalhatnak meg a műsorban, milyen technikai paramétereknek kell megfelelni anyagleadáskor, illetve milyen kritériumokat kell szem előtt tartani a jogi viták elkerüléséhez.

Munkáink videós és filmes tartalmak gyártása témakörben

A hagyományos projekt-alapú videós és filmes megbízások helyett leginkább az átalánydíjas marketingcsomagokban hiszünk, melyek tartalma a partner igényeihez igazodva, előre megbeszélt keretek közt kalkulálhatók. Emellett így kapcsolódhat hozzá kiegészítő szolgáltatás is, legyen szó webes kampányok lebonyolításáról, katalógusfotózásról, komplett kiállítási arculat megtervezéséről, rollup gyártásáról vagy bármilyen videó készítéséről. A vállalkozás így minden hónapban ugyanakkora költségekkel tud számolni, attól függetlenül, hogy mely hónapban, milyen mennyiségű és milyen jellegű szolgáltatást kíván igénybe venni.

A Marketing Content Services Media Group videós és filmes tartalmak gyártása oldal kapcsolódik a videókészítés, film, forgatás, operatőr, reklámfilm, TV reklám, vírusvideó, gerillamarketing, forgatókönyv írás, TV-műsor forgatás és gyártás, komplett műsorkészítés, televízióműsor-gyártás, videó készítés, VLOG és videós tartalom témakörökhöz.